Padažas mėsai su „Bajoriškių“ spirito actu

Ingredientai:

 • 1 smulkiai pjaustytas svogūnas
 • 1 smulkiai pjaustyta paprika
 • Didelė sauja šviežių krapų
 • 1 mulkiai pjaustytas čili pipiras (jei nemėgstate aštriai galite nenaudoti)
 • 2 česnako skiltelės
 • 2 arbatiniai šaukšteliai juodųjų pipirų žirnelių
 • 200 ml
„Bajoriškių“ aromatizuoto spirito acto arba paprasto spirito acto
 • 200 ml atvėsusio virinto vandens

Paruošimo būdas:

Ingredientus supjaustome, sudedame į stiklainį, užpilame actu ir vandeniu. Paliekame nakčiai.


Naudojimas:


Iškepus mėgstamus kepsnius, šašlykus ar kitą mėsą sudėjus į puodą pašlakstykite šiuo padažu. „Bajoriškių“ spirito actas suteiks rūgštumo, o daržovės šviežumo ir gaivumo.

Skanaus!

2025 m. spalio 22 d.
Marinuoti patisonai su „Bajoriškių“ spirito actu – traškus skonis visiems metamss
Marinuotos paprikos
2025 m. spalio 10 d.
Marinuotos paprikos su „Bajoriškių“ obuolių actu – natūralus skonis visiems metams
marinuoti pomidorai
2025 m. spalio 7 d.
Marinuoti pomidorai su spirito actu – klasikinis skonis visiems metams
marinuoti agurkai
2025 m. rugsėjo 30 d.
Marinuoti agurkai su spirito actu – klasikinis pasirinkimas
2025 m. rugsėjo 25 d.
Ingredientai (maždaug 4-5 litrų stiklainiui): • 2 kg įvairių daržovių (agurkams, morkoms, žiediniam kopūstui, paprikoms, cukinijoms ir kitoms Jūsų mėgstamoms • sezoninėms daržovėms). • 4–5 skiltelės česnako. • 2–3 krapų stiebai arba pagal skonį. • 10–12 pipirų žirnelių. • 4 lauro lapai. • 1-2 aitriosios paprikėlės (jei mėgstate aštriau). • Jei norite sodresnio skonio, galima dėti garstyčių sėklų ar kalendros grūdelių. Marinato skystis: • 1 litras vandens • 2 valg. šaukštai druskos • 3 valg. šaukštai cukraus • 150 ml 6% „Bajoriškių“ spirito arba obuolių acto Gaminimas: • Daržoves paruoškite – nuplaukite, supjaustykite (jei didelės), morkas galite supjaustyti šiaudeliais, paprikas – juostelėmis. • Stiklainius išplaukite ir sterilizuokite. • Į dugną dėkite prieskonius: krapus, česnaką, pipirus, lauro lapus, jei norite aštriau įdėkite aitriąsias paprikas. • Sudėkite daržoves standžiai, bet ne per daug suspausdami. • Užvirinkite marinatą: vandenį, druską, cukrų pavirkite 2–3 minutes, nukelkite nuo ugnies, įpilkite „Bajoriškių“ spirito arba obuolių acto. • Užpilkite karštu marinatu daržoves. • Stiklainius užsukite dangteliais, užsukę apverskite aukštyn dugnu ir apklokite, kad lėtai atvėstų. Skanaus!
2025 m. rugsėjo 22 d.
Klasikinis mėsos marinatas. (apie 1 kg mėsos) Ingredientai: • „Bajoriškių“ marinatas 100 ml • Aliejus – 3–4 valg. šaukštai • Svogūnai – 2–3 vnt., pjaustyti žiedais • Druska – 1 valg. šaukštas • Cukrus – 1 arbat. šaukštelis • Juodieji pipirai (grūsti) – 1 arbat. šaukštelis • Lauro lapai – 2–3 vnt. • Česnakas – 2–3 skiltelės Paruošimas: „Bajoriškių“ marinatą sumaišykite su druska, cukrumi ir prieskoniais, aliejumi. Dubenyje sluoksniuokite mėsą su svogūnų žiedais. Užpilkite marinatu, uždenkite ir palaikyk šaldytuve. Vištiena – 2–4 val., Kiauliena – 6–12 val., Jautiena – 8–24 val. Kepkite ir mėgaukitės. Skanaus!
Tradicinis BBQ padažas
Autorius AB Actas 2025 m. rugsėjo 17 d.
Tradicinis BBQ padažas (apie 500 ml) Ingredientai: • 240 ml kečupo • 120 ml „Bajoriškių“ obuolių acto • 50 g rudojo cukraus • (2 v. š.) medaus • (1 v. š.) „Worcestershire“ padažo • (1 v. š.) garstyčių • (1 a. š.) česnako miltelių • (1 a. š.) svogūnų miltelių • (1 a. š.) rūkytos paprikos miltelių • žiupsnelis juodųjų pipirų ir čili pagal skonį Gaminimas: Sudėkite viską į nedidelį puodą. Užvirinkite, maišydami, kol ištirps cukrus. Virkite ant silpnos ugnies 15–20 min., kol sutirštės. Atvėsinkite ir supilkite į stiklainį. Šaldytuve laikosi iki 2 savaičių. Skanaus!
2025 m. rugpjūčio 29 d.
Ingredientai (apie 6 stiklainėliai po 200 ml): • 1 kg prinokusių pomidorų • 500 g obuolių • 2 vidutiniai svogūnai • 3 skiltelės česnako • 150 g cukraus (geriausia rudojo) • 200 ml „Bajoriškių“ obuolių acto • 1 a. š. druskos • 1 a. š. maltos aitriosios paprikos arba žiupsnis čili dribsnių • 1 a. š. imbiero (šviežio tarkuoto arba džiovinto) • ½ a. š. cinamono • ½ a. š. maltų gvazdikėlių • ½ a. š. juodųjų pipirų Paruošimas: • Pomidorus užplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, supjaustykite kubeliais. • Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklas, supjaustykite nedideliais gabalėliais. • Svogūnus ir česnaką smulkiai sukapokite. Virimas: • Dideliame puode pakepinkite svogūną su šlakeliu aliejaus, kol suminkštės. • Sudėkite pomidorus, obuolius, česnaką. • Supilkite „Bajoriškių“ obuolių actą, suberkite cukrų, prieskonius ir druską. Troškinimas: • Virkite ant silpnos ugnies 1–1,5 val., kol masė sutirštės kaip džemas. • Kartkartėmis pamaišykite, kad neprisviltų. Išpilstymas: • Karštą čatnį supilstykite į sterilizuotus stiklainėlius, užsukite dangtelius. • Galima laikyti rūsyje ar spintoje iki metų. Atidarius – šaldytuve. Patiekimo idėjos: • Prie sūrių (ypač kietųjų ar pelėsinių). • Su kepta mėsa, paukštiena ar žuvimi. • Kaip padažas prie sumuštinių ar burgerių.
2025 m. rugpjūčio 11 d.
Reikės: 2 l vandens 200 ml 9% „Bajoriškių“ spirito acto 3 valg. š. druskos (be jodo) 200 g cukraus prieskonių pagal skonį (krapų žiedai, juodieji pipirai, lauro lapai, česnako skiltelės, garstyčių sėklos) pasirinktos daržovės (pvz., agurkai, paprika, morkos, žiediniai kopūstai) Gaminimas: 1. Daržovių paruošimas – nuplaukite, supjaustykite arba palikite sveikas (pvz., agurkus). 2. Sterilizacija – stiklainius ir dangtelius išplaukite ir iškaitinkite orkaitėje arba virš garų. 3. Prieskoniai – į kiekvieno stiklainio dugną dėkite pasirinktus prieskonius. 4. Užpildymas – sudėkite daržoves kuo glaudžiau. 5. Marinato virimas – vandenį užvirkite, suberkite druską, cukrų, supilkite actą (actą supilkite pačioje pabaigoje, kad neišgaruotų aromatas). 6. Užpylimas – užpilkite karštu marinatu iki viršaus. 7. Uždarymas – nedelsiant užsukite dangtelius ir apverskite stiklainius aukštyn dugnu. Apvyniokite storu rankšluosčiu ir palikite atvėsti.
2025 m. liepos 17 d.
Ingredientai: Marinuotoms daržovėms: • 1 agurkas • 1 raudona paprika • 1 morka • 1/2 raudono svogūno • 3 šaukštai „Bajoriškių“ vyno acto. • 1 šaukštelis cukraus • 1/2 šaukštelio druskos • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus • Šiek tiek šviežiai maltų pipirų • Krapai arba petražolės (pagal skonį) Vištienai: • 2 vištienos krūtinėlės • 2 šaukštai „Bajoriškių“ vyno acto. • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus • 1 šaukštelis garstyčių • Druska, pipirai • Žiupsnelis rūkytos paprikos (nebūtina) Paruošimas: Paruoškite daržoves: • Supjaustykite agurką, papriką, morką ir svogūną plonais griežinėliais ar juostelėmis. • Sumaišykite „Bajoriškių“ vyno actą , cukrų, druską ir aliejų. Užpilkite marinatu daržoves, išmaišykite ir palikite bent 30 minučių šaldytuve (galite ilgiau – jos taps dar aromatingesnės). Marinuokite vištieną: • Sumaišykite aliejų, „Bajoriškių“ vyno actą, garstyčias, druską, pipirus ir papriką. • Įtrinkite vištienos krūtinėles ir palikite pasimarinuoti bent 15–30 min. Kepkite vištieną: • Grilinkite arba kepkite keptuvėje, kol bus gražiai apskrudusi ir iškepusi (apie 5–6 min. iš kiekvienos pusės, priklausomai nuo storio). Patiekimas: Supjaustykite vištieną griežinėliais, dėkite ant lėkštės su marinuotomis daržovėmis. Papuoškite šviežiais žalumynais, galite užlašinti dar šiek tiek aliejaus ar „Bajoriškių“ vyno acto. Skanaus!
Daugiau įrašų