Padažas mėsai su „Bajoriškių“ spirito actu

Ingredientai:

 • 1 smulkiai pjaustytas svogūnas
 • 1 smulkiai pjaustyta paprika
 • Didelė sauja šviežių krapų
 • 1 mulkiai pjaustytas čili pipiras (jei nemėgstate aštriai galite nenaudoti)
 • 2 česnako skiltelės
 • 2 arbatiniai šaukšteliai juodųjų pipirų žirnelių
 • 200 ml
„Bajoriškių“ aromatizuoto spirito acto arba paprasto spirito acto
 • 200 ml atvėsusio virinto vandens

Paruošimo būdas:

Ingredientus supjaustome, sudedame į stiklainį, užpilame actu ir vandeniu. Paliekame nakčiai.


Naudojimas:


Iškepus mėgstamus kepsnius, šašlykus ar kitą mėsą sudėjus į puodą pašlakstykite šiuo padažu. „Bajoriškių“ spirito actas suteiks rūgštumo, o daržovės šviežumo ir gaivumo.

Skanaus!

2025 m. liepos 17 d.
Ingredientai: Marinuotoms daržovėms: • 1 agurkas • 1 raudona paprika • 1 morka • 1/2 raudono svogūno • 3 šaukštai „Bajoriškių“ vyno acto. • 1 šaukštelis cukraus • 1/2 šaukštelio druskos • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus • Šiek tiek šviežiai maltų pipirų • Krapai arba petražolės (pagal skonį) Vištienai: • 2 vištienos krūtinėlės • 2 šaukštai „Bajoriškių“ vyno acto. • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus • 1 šaukštelis garstyčių • Druska, pipirai • Žiupsnelis rūkytos paprikos (nebūtina) Paruošimas: Paruoškite daržoves: • Supjaustykite agurką, papriką, morką ir svogūną plonais griežinėliais ar juostelėmis. • Sumaišykite „Bajoriškių“ vyno actą , cukrų, druską ir aliejų. Užpilkite marinatu daržoves, išmaišykite ir palikite bent 30 minučių šaldytuve (galite ilgiau – jos taps dar aromatingesnės). Marinuokite vištieną: • Sumaišykite aliejų, „Bajoriškių“ vyno actą, garstyčias, druską, pipirus ir papriką. • Įtrinkite vištienos krūtinėles ir palikite pasimarinuoti bent 15–30 min. Kepkite vištieną: • Grilinkite arba kepkite keptuvėje, kol bus gražiai apskrudusi ir iškepusi (apie 5–6 min. iš kiekvienos pusės, priklausomai nuo storio). Patiekimas: Supjaustykite vištieną griežinėliais, dėkite ant lėkštės su marinuotomis daržovėmis. Papuoškite šviežiais žalumynais, galite užlašinti dar šiek tiek aliejaus ar „Bajoriškių“ vyno acto. Skanaus!
2025 m. liepos 9 d.
Aštri rūgšti sriuba kinų stiliumi (Hot and Sour Soup) Labai kvapni, egzotiška sriuba su actu ir pipirais. Ingredientai: 1 l vištienos arba daržovių sultinio 100 g pievagrybių 1 morka 1 šaukštas sojų padažo 1–2 šaukštai „Bajoriškių“ obuolių acto 1 kiaušinis (plaktas) 1 čili pipiras Juodieji pipirai (geriausia – šviežiai malti) Kukurūzų krakmolo (tirštinimui) Tofu sūris arba vištienos gabaliukai (nebūtina) Svogūnų laiškai Gaminimas: Į verdantį sultinį dėkite pjaustytas daržoves, virkite 5–7 min. Pagardinkite sojų padažu, „Bajoriškių“ obuolių actu ir pipirais ir smulkiai pjaustytu čili pipiru. Lėtai pilkite plaktą kiaušinį ir maišykite. Jei norite tirštinti – įpilkite krakmolo mišinio (1 šaukštelis krakmolo + 2 šaukštai vandens). Papildomai įdėkite Tofu sūrio arba vištienos (nebūtina). Papuoškite svogūnų laiškais ir serviruokite. Patiekite karštą. Skanaus!
2025 m. liepos 2 d.
Ingredientai (4 porcijoms): • 3 vidutiniai švieži agurkai • 500 ml natūralaus jogurto (geriausia graikiško) • 200 ml šalto vandens arba kefyro • 1–2 šaukštai „Bajoriškių“ spirito acto (pagal skonį) • 1 skiltelė česnako (nebūtina, jei norisi švelnesnio skonio) • Sauja krapų • Sauja petražolių arba mėtos (pasirinktinai) • Druska, pipirai pagal skonį • Virtas kiaušinis (papuošimui, nebūtina) • Alyvuogių aliejus (papildomai, jei norisi) Paruošimas: 1. Agurkus nulupti (jei žievė kieta), sutarkuoti arba labai smulkiai supjaustyti. 2. Į dubenį supilti jogurtą, įpilti šalto vandens ar kefyro, išmaišyti iki vientisos konsistencijos. 3. Suberti agurkus, smulkintus krapus, petražoles ar mėtą, sutrintą česnaką (jei naudojate). 4. Pagardinti spirito actu, druska ir pipirais pagal skonį. 5. Išmaišyti, ragauti – jei reikia daugiau rūgštelės, įpilkite dar šiek tiek „Bajoriškių“ spirito act o. 6. Atvėsinti šaldytuve bent 30 minučių. Patiekti su griežinėliais virto kiaušinio ar lašeliu alyvuogių aliejaus. Skanaus!
2025 m. birželio 27 d.
Ingredientai (2 porcijoms): Salotoms: • 1 sauja špinatų arba mišrių salotų lapų • 1/2 obuolio (supjaustyto plonomis riekelėmis) • 1/4 raudonojo svogūno (supjaustyto plonais žiedais) • 50 g ožkos sūrio arba fetos (trupinto) • 1 valg. š. skrudintų riešutų (pvz., graikinių arba migdolų) • Saujelė džiovintų spanguolių arba razinų Padažui: • 2 valg. š. „Bajoriškių“ obuolių acto • 1 valg. š. medaus arba klevų sirupo • 3 valg. š. alyvuogių aliejaus • 1 arb. š. garstyčių • Druska ir pipirai pagal skonį Paruošimas: Padažas: Nedideliame dubenėlyje sumaišykite obuolių actą, medų, garstyčias, alyvuogių aliejų, druską ir pipirus. Gerai išplakite šakute iki vientisos konsistencijos. Salotos: Į didelį dubenį sudėk špinatus, obuolių riekeles, svogūną, sūrį, riešutus ir džiovintas uogas. Sumaišykite: Užpilkite salotas paruoštu padažu ir švelniai išmaišykite. Skanaus!
2025 m. birželio 11 d.
Ingredientai (2–3 porcijoms): 500 g vištienos šlaunelių be kaulų (arba krūtinėlės – pasirinktinai) 1 svogūnas 2 skiltelės česnako 2 šaukštai „Bajoriškių“ baltojo vyno acto 1 šaukštas Dižono garstyčių 100 ml grietinėlės (arba graikiško jogurto) 1 šaukštas alyvuogių aliejaus ar sviesto Druska, pipirai, žiupsnelis džiovinto čiobrelio arba Provanso žolelių Paruošimas: Paruoškite vištieną – supjaustykite gabalėliais, pabarstykite druska, pipirais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ar sviestą, sudėkite vištieną ir apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite. Į tą pačią keptuvę sudėkite smulkintą svogūną ir česnaką, pakepinkite, kol suminkštės. Supilkite „Bajoriškių“ baltojo vyno actą – jis trumpam garuos, bet suteiks patiekalui subtilų rūgštumą. Įmaišykite garstyčias, tada supilkite grietinėlę. Išmaišykite. Sudėkite vištieną atgal į keptuvę, uždenkite ir troškinkite 10–15 min., kol mėsa bus minkšta, o padažas sutirštės. Skanaus!
Šašlykas su „Bajoriškių“ marinatu
2024 m. spalio 1 d.
Ingredientai: • 2 kg kiaulienos sprandinės • 3 stiklinės „Bajoriškių“ marinato • 5-6 svogūnų galvutės Paruošimo būdas: Supjaustykite mėsą norimo dydžio gabaliukais ( rekomenduojama 2- 3 kąsnių dydžio ). Svogūną pjaustykite griežinėliais ir sumaišykite su mėsa. Užpilkite „Bajoriškių“ marinatu, pamaišykite. Palikite per naktį stovėti vėsiai pridengtus lėkšte ir prislėgtus. Iškeptus šašlykus patiekite su virtais ryžiais (arba juoda duona), šviežiomis daržovėmis ir pomidorų padažu. Skanaus!
2024 m. rugsėjo 30 d.
• Kietai virtiems kiaušiniams lengvai nulupti. Kad kietai virti kiaušiniai lengvai nusiluptų, į vandenį, kuriame jie verda, įpilkite arbatinį šaukštelį spirito acto ir valgomąjį šaukštą druskos. • Kad verdami kiaušiniai nesuskiltų. Prieš vandeniui užverdant įpilkite 2 valgomuosius šaukštus spirito acto. • Verdamai jautienai suminkštinti. Į vandenį, kuriame verda jautiena, įpilkite valgomąjį šaukštą ar daugiau obuolių acto, kad mėsa suminkštėtų ir pagerėtų jos skonis. • Makaronų krakmolingumui mažinti. Jeigu virdami makaronus įpilsite keletą lašų spirito acto, makaronai nesulips. • Ryžių krakmolingumui ir lipnumui mažinti. Virdami ryžius įpilkite truputį spirito acto. Imkite tokias proporcijas: 1 stiklinė ryžių, 2 stiklinės vandens ir truputis spirito acto. Ryžiams užvirus, uždenkite puodą ir virkite ant mažos ugnies arba palaikykite 20 minučių uždengę. Atidengtus ryžius pabadykite šakute ir pamatysite, kad jie nelipnūs.