Vištiena su „Bajoriškių“ baltojo vyno actu ir garstyčiomis
This is a subtitle for your new post

Ingredientai (2–3 porcijoms):
500 g vištienos šlaunelių be kaulų (arba krūtinėlės – pasirinktinai)
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
2 šaukštai „Bajoriškių“ baltojo vyno acto
1 šaukštas Dižono garstyčių
100 ml grietinėlės (arba graikiško jogurto)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus ar sviesto
Druska, pipirai, žiupsnelis džiovinto čiobrelio arba Provanso žolelių
Paruošimas:
Paruoškite vištieną – supjaustykite gabalėliais, pabarstykite druska, pipirais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ar sviestą, sudėkite vištieną ir apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite. Į tą pačią keptuvę sudėkite smulkintą svogūną ir česnaką, pakepinkite, kol suminkštės. Supilkite „Bajoriškių“ baltojo vyno actą
– jis trumpam garuos, bet suteiks patiekalui subtilų rūgštumą. Įmaišykite garstyčias, tada supilkite grietinėlę. Išmaišykite. Sudėkite vištieną atgal į keptuvę, uždenkite ir troškinkite 10–15 min., kol mėsa bus minkšta, o padažas sutirštės.
Skanaus!

Ingredientai: • 2 kg kiaulienos sprandinės • 3 stiklinės „Bajoriškių“ marinato • 5-6 svogūnų galvutės Paruošimo būdas: Supjaustykite mėsą norimo dydžio gabaliukais ( rekomenduojama 2- 3 kąsnių dydžio ). Svogūną pjaustykite griežinėliais ir sumaišykite su mėsa. Užpilkite „Bajoriškių“ marinatu, pamaišykite. Palikite per naktį stovėti vėsiai pridengtus lėkšte ir prislėgtus. Iškeptus šašlykus patiekite su virtais ryžiais (arba juoda duona), šviežiomis daržovėmis ir pomidorų padažu. Skanaus!

• Kietai virtiems kiaušiniams lengvai nulupti. Kad kietai virti kiaušiniai lengvai nusiluptų, į vandenį, kuriame jie verda, įpilkite arbatinį šaukštelį spirito acto ir valgomąjį šaukštą druskos. • Kad verdami kiaušiniai nesuskiltų. Prieš vandeniui užverdant įpilkite 2 valgomuosius šaukštus spirito acto. • Verdamai jautienai suminkštinti. Į vandenį, kuriame verda jautiena, įpilkite valgomąjį šaukštą ar daugiau obuolių acto, kad mėsa suminkštėtų ir pagerėtų jos skonis. • Makaronų krakmolingumui mažinti. Jeigu virdami makaronus įpilsite keletą lašų spirito acto, makaronai nesulips. • Ryžių krakmolingumui ir lipnumui mažinti. Virdami ryžius įpilkite truputį spirito acto. Imkite tokias proporcijas: 1 stiklinė ryžių, 2 stiklinės vandens ir truputis spirito acto. Ryžiams užvirus, uždenkite puodą ir virkite ant mažos ugnies arba palaikykite 20 minučių uždengę. Atidengtus ryžius pabadykite šakute ir pamatysite, kad jie nelipnūs.