Marinuotos morkos receptas

marinuotos morkos receptas

Marinuotos morkos su spirito actu – traškus ir gardus pasirinkimas

Atraskite, kaip pasigaminti marinuotas morkas su spirito actu – paprastai, greitai ir skaniai! Traškios, aromatingos ir puikiai tinkančios prie bet kokio patiekalo.

Marinuotų morkų skonis, kuris niekada nepabosta

Marinuotos morkos su spirito actu – tai puikus būdas išsaugoti morkų traškumą ir natūralų saldumą visus metus. Spirito actas suteikia joms švelnų rūgštumą, kuris subalansuoja skonį ir išryškina daržovių natūralų aromatą. Tokios morkos puikiai tinka prie mėsos, žuvies ar bulvių patiekalų, o taip pat gali tapti puikiu garnyru ar salotų ingredientu. Marinavimas leidžia džiaugtis sveiku ir gardžiu užkandžiu visus metus.

Spirito actas – paslaptis traškioms daržovėms

Nors marinavimui galima naudoti įvairių rūšių actą, būtent „Bajoriškių“ spirito actas geriausiai išlaiko morkų traškumą ir natūralią spalvą. Jis pasižymi švariu skoniu, todėl neužgožia daržovių, o tik paryškina jų natūralius niuansus. Be to, spirito actas veikia kaip natūralus konservantas, leidžiantis marinuotoms morkoms išlikti šviežioms ir gardžioms mėnesių mėnesius. Tai patikimas pasirinkimas tiek pradedantiesiems, tiek patyrusiems konservuotojams.

Paprastas marinavimo būdas namuose

Marinavimas su „Bajoriškių“ spirito actu – greitas ir paprastas procesas, nereikalaujantis sudėtingų ingredientų. Svarbiausia – naudoti šviežias, kietas morkas ir tinkamai paruošti marinatą. Tokiu būdu pagamintos marinuotos morkos išlaiko ne tik spalvą, bet ir vertingas maistines medžiagas. Jos puikiai tinka kaip užkandis, priedas prie pietų ar net šventinio stalo puošmena.


Ingredientai (4 litriniams stiklainiams):


  • 1,5 kg šviežių morkų
  • 1 litras vandens
  • 100 ml 6 %  „Bajoriškių“ obuolių acto
  • 3 valg. š. cukraus
  • 2 valg. š. druskos
  • 4 skiltelės česnako
  • 1 valg. š. juodųjų pipirų grūdelių
  • 4 lauro lapai


Paruošimas:


  1. Morkas nulupkite ir supjaustykite juostelėmis arba griežinėliais.
  2. Į sterilizuotus stiklainius dėkite česnaką, pipirus ir lauro lapus.
  3. Sudėkite morkas, bet ne per stipriai suspaustas.
  4. Užvirkite vandenį su cukrumi ir druska, tada supilkite spirito actą.
  5. Užpilkite karštą marinatą ant morkų, užsukite dangtelius.
  6. Apverskite stiklainius, apklokite rankšluosčiu ir palikite atvėsti.



Skonis geriausiai atsiskleidžia po 2–3 dienų. Laikykite marinuotas morkas vėsioje, tamsioje vietoje – jos išliks gardžios iki pavasario!

#actas #receptai #maistas #maistogamyba #bajoriškių #bajoriškiųactas #marinatas #marinavimas #marinuotiburokėliai #burokėliai

marinuoti burokėliai
2025 m. spalio 31 d.
Marinuoti burokėliai su obuolių actu – sveikas ir gardus pasirinkimas
2025 m. spalio 22 d.
Marinuoti patisonai su „Bajoriškių“ spirito actu – traškus skonis visiems metamss
Marinuotos paprikos
2025 m. spalio 10 d.
Marinuotos paprikos su „Bajoriškių“ obuolių actu – natūralus skonis visiems metams
marinuoti pomidorai
2025 m. spalio 7 d.
Marinuoti pomidorai su spirito actu – klasikinis skonis visiems metams
marinuoti agurkai
2025 m. rugsėjo 30 d.
Marinuoti agurkai su spirito actu – klasikinis pasirinkimas
2025 m. rugsėjo 25 d.
Ingredientai (maždaug 4-5 litrų stiklainiui): • 2 kg įvairių daržovių (agurkams, morkoms, žiediniam kopūstui, paprikoms, cukinijoms ir kitoms Jūsų mėgstamoms • sezoninėms daržovėms). • 4–5 skiltelės česnako. • 2–3 krapų stiebai arba pagal skonį. • 10–12 pipirų žirnelių. • 4 lauro lapai. • 1-2 aitriosios paprikėlės (jei mėgstate aštriau). • Jei norite sodresnio skonio, galima dėti garstyčių sėklų ar kalendros grūdelių. Marinato skystis: • 1 litras vandens • 2 valg. šaukštai druskos • 3 valg. šaukštai cukraus • 150 ml 6% „Bajoriškių“ spirito arba obuolių acto Gaminimas: • Daržoves paruoškite – nuplaukite, supjaustykite (jei didelės), morkas galite supjaustyti šiaudeliais, paprikas – juostelėmis. • Stiklainius išplaukite ir sterilizuokite. • Į dugną dėkite prieskonius: krapus, česnaką, pipirus, lauro lapus, jei norite aštriau įdėkite aitriąsias paprikas. • Sudėkite daržoves standžiai, bet ne per daug suspausdami. • Užvirinkite marinatą: vandenį, druską, cukrų pavirkite 2–3 minutes, nukelkite nuo ugnies, įpilkite „Bajoriškių“ spirito arba obuolių acto. • Užpilkite karštu marinatu daržoves. • Stiklainius užsukite dangteliais, užsukę apverskite aukštyn dugnu ir apklokite, kad lėtai atvėstų. Skanaus!
2025 m. rugsėjo 22 d.
Klasikinis mėsos marinatas. (apie 1 kg mėsos) Ingredientai: • „Bajoriškių“ marinatas 100 ml • Aliejus – 3–4 valg. šaukštai • Svogūnai – 2–3 vnt., pjaustyti žiedais • Druska – 1 valg. šaukštas • Cukrus – 1 arbat. šaukštelis • Juodieji pipirai (grūsti) – 1 arbat. šaukštelis • Lauro lapai – 2–3 vnt. • Česnakas – 2–3 skiltelės Paruošimas: „Bajoriškių“ marinatą sumaišykite su druska, cukrumi ir prieskoniais, aliejumi. Dubenyje sluoksniuokite mėsą su svogūnų žiedais. Užpilkite marinatu, uždenkite ir palaikyk šaldytuve. Vištiena – 2–4 val., Kiauliena – 6–12 val., Jautiena – 8–24 val. Kepkite ir mėgaukitės. Skanaus!
Tradicinis BBQ padažas
Autorius AB Actas 2025 m. rugsėjo 17 d.
Tradicinis BBQ padažas (apie 500 ml) Ingredientai: • 240 ml kečupo • 120 ml „Bajoriškių“ obuolių acto • 50 g rudojo cukraus • (2 v. š.) medaus • (1 v. š.) „Worcestershire“ padažo • (1 v. š.) garstyčių • (1 a. š.) česnako miltelių • (1 a. š.) svogūnų miltelių • (1 a. š.) rūkytos paprikos miltelių • žiupsnelis juodųjų pipirų ir čili pagal skonį Gaminimas: Sudėkite viską į nedidelį puodą. Užvirinkite, maišydami, kol ištirps cukrus. Virkite ant silpnos ugnies 15–20 min., kol sutirštės. Atvėsinkite ir supilkite į stiklainį. Šaldytuve laikosi iki 2 savaičių. Skanaus!
2025 m. rugpjūčio 29 d.
Ingredientai (apie 6 stiklainėliai po 200 ml): • 1 kg prinokusių pomidorų • 500 g obuolių • 2 vidutiniai svogūnai • 3 skiltelės česnako • 150 g cukraus (geriausia rudojo) • 200 ml „Bajoriškių“ obuolių acto • 1 a. š. druskos • 1 a. š. maltos aitriosios paprikos arba žiupsnis čili dribsnių • 1 a. š. imbiero (šviežio tarkuoto arba džiovinto) • ½ a. š. cinamono • ½ a. š. maltų gvazdikėlių • ½ a. š. juodųjų pipirų Paruošimas: • Pomidorus užplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, supjaustykite kubeliais. • Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklas, supjaustykite nedideliais gabalėliais. • Svogūnus ir česnaką smulkiai sukapokite. Virimas: • Dideliame puode pakepinkite svogūną su šlakeliu aliejaus, kol suminkštės. • Sudėkite pomidorus, obuolius, česnaką. • Supilkite „Bajoriškių“ obuolių actą, suberkite cukrų, prieskonius ir druską. Troškinimas: • Virkite ant silpnos ugnies 1–1,5 val., kol masė sutirštės kaip džemas. • Kartkartėmis pamaišykite, kad neprisviltų. Išpilstymas: • Karštą čatnį supilstykite į sterilizuotus stiklainėlius, užsukite dangtelius. • Galima laikyti rūsyje ar spintoje iki metų. Atidarius – šaldytuve. Patiekimo idėjos: • Prie sūrių (ypač kietųjų ar pelėsinių). • Su kepta mėsa, paukštiena ar žuvimi. • Kaip padažas prie sumuštinių ar burgerių.
2025 m. rugpjūčio 11 d.
Reikės: 2 l vandens 200 ml 9% „Bajoriškių“ spirito acto 3 valg. š. druskos (be jodo) 200 g cukraus prieskonių pagal skonį (krapų žiedai, juodieji pipirai, lauro lapai, česnako skiltelės, garstyčių sėklos) pasirinktos daržovės (pvz., agurkai, paprika, morkos, žiediniai kopūstai) Gaminimas: 1. Daržovių paruošimas – nuplaukite, supjaustykite arba palikite sveikas (pvz., agurkus). 2. Sterilizacija – stiklainius ir dangtelius išplaukite ir iškaitinkite orkaitėje arba virš garų. 3. Prieskoniai – į kiekvieno stiklainio dugną dėkite pasirinktus prieskonius. 4. Užpildymas – sudėkite daržoves kuo glaudžiau. 5. Marinato virimas – vandenį užvirkite, suberkite druską, cukrų, supilkite actą (actą supilkite pačioje pabaigoje, kad neišgaruotų aromatas). 6. Užpylimas – užpilkite karštu marinatu iki viršaus. 7. Uždarymas – nedelsiant užsukite dangtelius ir apverskite stiklainius aukštyn dugnu. Apvyniokite storu rankšluosčiu ir palikite atvėsti.
Daugiau įrašų