Marinuoti patisonai receptas

marinuoti patisonai

Marinuoti patisonai su „Bajoriškių“ spirito actu – traškus skonis visiems metamss

Marinuoti patisonai – tai vienas įdomiausių ir spalvingiausių daržovių konservavimo būdų, kuris suteikia stalui išskirtinumo. Šie mažieji moliūgėliai pasižymi švelniu, bet traškiu minkštimu ir puikiai sugeria marinato aromatus. Norint išgauti subalansuotą rūgštumo ir švelnumo derinį, verta rinktis „Bajoriškių“ spirito actą – natūralų produktą, kuris suteikia daržovėms ypatingą švarų skonį bei ilgai išliekantį aromatą.

Kodėl verta rinktis „Bajoriškių“ spirito actą marinuotiems patisonams

Marinuojant daržoves svarbiausia – kokybiškas actas. „Bajoriškių“ spirito actas pasižymi grynu skoniu, todėl puikiai tinka tiek klasikiniam, tiek pikantiškesniam patisonų marinatui. Šis actas gaminamas laikantis aukštų kokybės standartų, todėl marinuoti patisonai įgauna ryškų skonį, išlieka tvirti ir nepraranda savo natūralios spalvos. Be to, toks actas padeda ilgiau išsaugoti produktų šviežumą, todėl patisonus galima laikyti visą žiemą.

Receptas: kaip paruošti marinuotus patisonus su „Bajoriškių“ spirito actu

Ingredientai:


  • 1 kg mažų ar pjaustytų patisonų
  • 500 ml vandens
  • 200 ml „Bajoriškių“ spirito actas
  • 1 valg. šaukštas druskos (be jodo)
  • 2 valg. šaukštai cukraus
  • 2–3 česnako skiltelės
  • 1–2 lauro lapai
  • 4–5 juodieji pipirai (grūdelių)
  • (nebūtina) krapų žiedynas, garstyčių ar krapų sėklos


Paruošimas:

  1. Patisonus nuplauk ir, jei didesni, supjaustyk gabaliukais.
  2. Užvirk vandenį su cukrumi, druska, pipirais ir lauro lapais.
  3. Supilk „Bajoriškių“ spirito actą ir virk dar 2–3 minutes.
  4. Į stiklainius sudėk česnaką, krapus ir patisonus, užpilk karštu marinatu.
  5. Užsuk sandariai; jei ruošiesi laikyti žiemai – sterilizuok 10–15 minučių.


Šie marinuoti patisonai su „Bajoriškių“ spirito actu išlaiko traškumą ir puikiai tinka prie mėsos, žuvies ar kaip lengvas užkandis bet kuriuo metų laiku. Tai paprastas, bet išskirtinio skonio būdas išsaugoti vasaros derlių.

#actas #receptai #maistas #maistogamyba #bajoriškių #bajoriškiųactas #marinatas #marinavimas #marinuotipatisonai #patisonai

2025 m. lapkričio 11 d.
Marinuotos morkos su spirito actu – traškus ir gardus pasirinkimas
marinuoti burokėliai
2025 m. spalio 31 d.
Marinuoti burokėliai su obuolių actu – sveikas ir gardus pasirinkimas
Marinuotos paprikos
2025 m. spalio 10 d.
Marinuotos paprikos su „Bajoriškių“ obuolių actu – natūralus skonis visiems metams
marinuoti pomidorai
2025 m. spalio 7 d.
Marinuoti pomidorai su spirito actu – klasikinis skonis visiems metams
marinuoti agurkai
2025 m. rugsėjo 30 d.
Marinuoti agurkai su spirito actu – klasikinis pasirinkimas
2025 m. rugsėjo 25 d.
Ingredientai (maždaug 4-5 litrų stiklainiui): • 2 kg įvairių daržovių (agurkams, morkoms, žiediniam kopūstui, paprikoms, cukinijoms ir kitoms Jūsų mėgstamoms • sezoninėms daržovėms). • 4–5 skiltelės česnako. • 2–3 krapų stiebai arba pagal skonį. • 10–12 pipirų žirnelių. • 4 lauro lapai. • 1-2 aitriosios paprikėlės (jei mėgstate aštriau). • Jei norite sodresnio skonio, galima dėti garstyčių sėklų ar kalendros grūdelių. Marinato skystis: • 1 litras vandens • 2 valg. šaukštai druskos • 3 valg. šaukštai cukraus • 150 ml 6% „Bajoriškių“ spirito arba obuolių acto Gaminimas: • Daržoves paruoškite – nuplaukite, supjaustykite (jei didelės), morkas galite supjaustyti šiaudeliais, paprikas – juostelėmis. • Stiklainius išplaukite ir sterilizuokite. • Į dugną dėkite prieskonius: krapus, česnaką, pipirus, lauro lapus, jei norite aštriau įdėkite aitriąsias paprikas. • Sudėkite daržoves standžiai, bet ne per daug suspausdami. • Užvirinkite marinatą: vandenį, druską, cukrų pavirkite 2–3 minutes, nukelkite nuo ugnies, įpilkite „Bajoriškių“ spirito arba obuolių acto. • Užpilkite karštu marinatu daržoves. • Stiklainius užsukite dangteliais, užsukę apverskite aukštyn dugnu ir apklokite, kad lėtai atvėstų. Skanaus!
2025 m. rugsėjo 22 d.
Klasikinis mėsos marinatas. (apie 1 kg mėsos) Ingredientai: • „Bajoriškių“ marinatas 100 ml • Aliejus – 3–4 valg. šaukštai • Svogūnai – 2–3 vnt., pjaustyti žiedais • Druska – 1 valg. šaukštas • Cukrus – 1 arbat. šaukštelis • Juodieji pipirai (grūsti) – 1 arbat. šaukštelis • Lauro lapai – 2–3 vnt. • Česnakas – 2–3 skiltelės Paruošimas: „Bajoriškių“ marinatą sumaišykite su druska, cukrumi ir prieskoniais, aliejumi. Dubenyje sluoksniuokite mėsą su svogūnų žiedais. Užpilkite marinatu, uždenkite ir palaikyk šaldytuve. Vištiena – 2–4 val., Kiauliena – 6–12 val., Jautiena – 8–24 val. Kepkite ir mėgaukitės. Skanaus!
Tradicinis BBQ padažas
Autorius AB Actas 2025 m. rugsėjo 17 d.
Tradicinis BBQ padažas (apie 500 ml) Ingredientai: • 240 ml kečupo • 120 ml „Bajoriškių“ obuolių acto • 50 g rudojo cukraus • (2 v. š.) medaus • (1 v. š.) „Worcestershire“ padažo • (1 v. š.) garstyčių • (1 a. š.) česnako miltelių • (1 a. š.) svogūnų miltelių • (1 a. š.) rūkytos paprikos miltelių • žiupsnelis juodųjų pipirų ir čili pagal skonį Gaminimas: Sudėkite viską į nedidelį puodą. Užvirinkite, maišydami, kol ištirps cukrus. Virkite ant silpnos ugnies 15–20 min., kol sutirštės. Atvėsinkite ir supilkite į stiklainį. Šaldytuve laikosi iki 2 savaičių. Skanaus!
2025 m. rugpjūčio 29 d.
Ingredientai (apie 6 stiklainėliai po 200 ml): • 1 kg prinokusių pomidorų • 500 g obuolių • 2 vidutiniai svogūnai • 3 skiltelės česnako • 150 g cukraus (geriausia rudojo) • 200 ml „Bajoriškių“ obuolių acto • 1 a. š. druskos • 1 a. š. maltos aitriosios paprikos arba žiupsnis čili dribsnių • 1 a. š. imbiero (šviežio tarkuoto arba džiovinto) • ½ a. š. cinamono • ½ a. š. maltų gvazdikėlių • ½ a. š. juodųjų pipirų Paruošimas: • Pomidorus užplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, supjaustykite kubeliais. • Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklas, supjaustykite nedideliais gabalėliais. • Svogūnus ir česnaką smulkiai sukapokite. Virimas: • Dideliame puode pakepinkite svogūną su šlakeliu aliejaus, kol suminkštės. • Sudėkite pomidorus, obuolius, česnaką. • Supilkite „Bajoriškių“ obuolių actą, suberkite cukrų, prieskonius ir druską. Troškinimas: • Virkite ant silpnos ugnies 1–1,5 val., kol masė sutirštės kaip džemas. • Kartkartėmis pamaišykite, kad neprisviltų. Išpilstymas: • Karštą čatnį supilstykite į sterilizuotus stiklainėlius, užsukite dangtelius. • Galima laikyti rūsyje ar spintoje iki metų. Atidarius – šaldytuve. Patiekimo idėjos: • Prie sūrių (ypač kietųjų ar pelėsinių). • Su kepta mėsa, paukštiena ar žuvimi. • Kaip padažas prie sumuštinių ar burgerių.
2025 m. rugpjūčio 11 d.
Reikės: 2 l vandens 200 ml 9% „Bajoriškių“ spirito acto 3 valg. š. druskos (be jodo) 200 g cukraus prieskonių pagal skonį (krapų žiedai, juodieji pipirai, lauro lapai, česnako skiltelės, garstyčių sėklos) pasirinktos daržovės (pvz., agurkai, paprika, morkos, žiediniai kopūstai) Gaminimas: 1. Daržovių paruošimas – nuplaukite, supjaustykite arba palikite sveikas (pvz., agurkus). 2. Sterilizacija – stiklainius ir dangtelius išplaukite ir iškaitinkite orkaitėje arba virš garų. 3. Prieskoniai – į kiekvieno stiklainio dugną dėkite pasirinktus prieskonius. 4. Užpildymas – sudėkite daržoves kuo glaudžiau. 5. Marinato virimas – vandenį užvirkite, suberkite druską, cukrų, supilkite actą (actą supilkite pačioje pabaigoje, kad neišgaruotų aromatas). 6. Užpylimas – užpilkite karštu marinatu iki viršaus. 7. Uždarymas – nedelsiant užsukite dangtelius ir apverskite stiklainius aukštyn dugnu. Apvyniokite storu rankšluosčiu ir palikite atvėsti.
Daugiau įrašų