Tradicinės marinuotos daržovės receptas
This is a subtitle for your new post

Ingredientai (maždaug 4-5 litrų stiklainiui):
• 2 kg įvairių daržovių (agurkams, morkoms, žiediniam kopūstui, paprikoms, cukinijoms ir kitoms Jūsų mėgstamoms • sezoninėms daržovėms).
• 4–5 skiltelės česnako.
• 2–3 krapų stiebai arba pagal skonį.
• 10–12 pipirų žirnelių.
• 4 lauro lapai.
• 1-2 aitriosios paprikėlės (jei mėgstate aštriau).
• Jei norite sodresnio skonio, galima dėti garstyčių sėklų ar kalendros grūdelių.
Marinato skystis:
• 1 litras vandens
• 2 valg. šaukštai druskos
• 3 valg. šaukštai cukraus
• 150 ml 6% „Bajoriškių“ spirito arba obuolių acto
Gaminimas:
• Daržoves paruoškite – nuplaukite, supjaustykite (jei didelės), morkas galite supjaustyti šiaudeliais, paprikas – juostelėmis.
• Stiklainius išplaukite ir sterilizuokite.
• Į dugną dėkite prieskonius: krapus, česnaką, pipirus, lauro lapus, jei norite aštriau įdėkite aitriąsias paprikas.
• Sudėkite daržoves standžiai, bet ne per daug suspausdami.
• Užvirinkite marinatą: vandenį, druską, cukrų pavirkite 2–3 minutes, nukelkite nuo ugnies, įpilkite „Bajoriškių“ spirito arba obuolių acto.
• Užpilkite karštu marinatu daržoves.
• Stiklainius užsukite dangteliais, užsukę apverskite aukštyn dugnu ir apklokite, kad lėtai atvėstų.
Skanaus!

Klasikinis mėsos marinatas. (apie 1 kg mėsos) Ingredientai: • „Bajoriškių“ marinatas 100 ml • Aliejus – 3–4 valg. šaukštai • Svogūnai – 2–3 vnt., pjaustyti žiedais • Druska – 1 valg. šaukštas • Cukrus – 1 arbat. šaukštelis • Juodieji pipirai (grūsti) – 1 arbat. šaukštelis • Lauro lapai – 2–3 vnt. • Česnakas – 2–3 skiltelės Paruošimas: „Bajoriškių“ marinatą sumaišykite su druska, cukrumi ir prieskoniais, aliejumi. Dubenyje sluoksniuokite mėsą su svogūnų žiedais. Užpilkite marinatu, uždenkite ir palaikyk šaldytuve. Vištiena – 2–4 val., Kiauliena – 6–12 val., Jautiena – 8–24 val. Kepkite ir mėgaukitės. Skanaus!

Tradicinis BBQ padažas (apie 500 ml) Ingredientai: • 240 ml kečupo • 120 ml „Bajoriškių“ obuolių acto • 50 g rudojo cukraus • (2 v. š.) medaus • (1 v. š.) „Worcestershire“ padažo • (1 v. š.) garstyčių • (1 a. š.) česnako miltelių • (1 a. š.) svogūnų miltelių • (1 a. š.) rūkytos paprikos miltelių • žiupsnelis juodųjų pipirų ir čili pagal skonį Gaminimas: Sudėkite viską į nedidelį puodą. Užvirinkite, maišydami, kol ištirps cukrus. Virkite ant silpnos ugnies 15–20 min., kol sutirštės. Atvėsinkite ir supilkite į stiklainį. Šaldytuve laikosi iki 2 savaičių. Skanaus!











