2025 m. liepos 17 d.
Ingredientai: Marinuotoms daržovėms: • 1 agurkas • 1 raudona paprika • 1 morka • 1/2 raudono svogūno • 3 šaukštai „Bajoriškių“ vyno acto. • 1 šaukštelis cukraus • 1/2 šaukštelio druskos • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus • Šiek tiek šviežiai maltų pipirų • Krapai arba petražolės (pagal skonį) Vištienai: • 2 vištienos krūtinėlės • 2 šaukštai „Bajoriškių“ vyno acto. • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus • 1 šaukštelis garstyčių • Druska, pipirai • Žiupsnelis rūkytos paprikos (nebūtina) Paruošimas: Paruoškite daržoves: • Supjaustykite agurką, papriką, morką ir svogūną plonais griežinėliais ar juostelėmis. • Sumaišykite „Bajoriškių“ vyno actą , cukrų, druską ir aliejų. Užpilkite marinatu daržoves, išmaišykite ir palikite bent 30 minučių šaldytuve (galite ilgiau – jos taps dar aromatingesnės). Marinuokite vištieną: • Sumaišykite aliejų, „Bajoriškių“ vyno actą, garstyčias, druską, pipirus ir papriką. • Įtrinkite vištienos krūtinėles ir palikite pasimarinuoti bent 15–30 min. Kepkite vištieną: • Grilinkite arba kepkite keptuvėje, kol bus gražiai apskrudusi ir iškepusi (apie 5–6 min. iš kiekvienos pusės, priklausomai nuo storio). Patiekimas: Supjaustykite vištieną griežinėliais, dėkite ant lėkštės su marinuotomis daržovėmis. Papuoškite šviežiais žalumynais, galite užlašinti dar šiek tiek aliejaus ar „Bajoriškių“ vyno acto. Skanaus!