Tradicinis BBQ padažas receptas
This is a subtitle for your new post

Tradicinis BBQ padažas (apie 500 ml)
Ingredientai:
• 240 ml kečupo
• 120 ml „Bajoriškių“ obuolių acto
• 50 g rudojo cukraus
• (2 v. š.) medaus
• (1 v. š.) „Worcestershire“ padažo
• (1 v. š.) garstyčių
• (1 a. š.) česnako miltelių
• (1 a. š.) svogūnų miltelių
• (1 a. š.) rūkytos paprikos miltelių
• žiupsnelis juodųjų pipirų ir čili pagal skonį
Gaminimas:
Sudėkite viską į nedidelį puodą.
Užvirinkite, maišydami, kol ištirps cukrus.
Virkite ant silpnos ugnies 15–20 min., kol sutirštės.
Atvėsinkite ir supilkite į stiklainį.
Ingredientai:
• 240 ml kečupo
• 120 ml „Bajoriškių“ obuolių acto
• 50 g rudojo cukraus
• (2 v. š.) medaus
• (1 v. š.) „Worcestershire“ padažo
• (1 v. š.) garstyčių
• (1 a. š.) česnako miltelių
• (1 a. š.) svogūnų miltelių
• (1 a. š.) rūkytos paprikos miltelių
• žiupsnelis juodųjų pipirų ir čili pagal skonį
Gaminimas:
Sudėkite viską į nedidelį puodą.
Užvirinkite, maišydami, kol ištirps cukrus.
Virkite ant silpnos ugnies 15–20 min., kol sutirštės.
Atvėsinkite ir supilkite į stiklainį.
Šaldytuve laikosi iki 2 savaičių. Skanaus!

Ingredientai (maždaug 4-5 litrų stiklainiui): • 2 kg įvairių daržovių (agurkams, morkoms, žiediniam kopūstui, paprikoms, cukinijoms ir kitoms Jūsų mėgstamoms • sezoninėms daržovėms). • 4–5 skiltelės česnako. • 2–3 krapų stiebai arba pagal skonį. • 10–12 pipirų žirnelių. • 4 lauro lapai. • 1-2 aitriosios paprikėlės (jei mėgstate aštriau). • Jei norite sodresnio skonio, galima dėti garstyčių sėklų ar kalendros grūdelių. Marinato skystis: • 1 litras vandens • 2 valg. šaukštai druskos • 3 valg. šaukštai cukraus • 150 ml 6% „Bajoriškių“ spirito arba obuolių acto Gaminimas: • Daržoves paruoškite – nuplaukite, supjaustykite (jei didelės), morkas galite supjaustyti šiaudeliais, paprikas – juostelėmis. • Stiklainius išplaukite ir sterilizuokite. • Į dugną dėkite prieskonius: krapus, česnaką, pipirus, lauro lapus, jei norite aštriau įdėkite aitriąsias paprikas. • Sudėkite daržoves standžiai, bet ne per daug suspausdami. • Užvirinkite marinatą: vandenį, druską, cukrų pavirkite 2–3 minutes, nukelkite nuo ugnies, įpilkite „Bajoriškių“ spirito arba obuolių acto. • Užpilkite karštu marinatu daržoves. • Stiklainius užsukite dangteliais, užsukę apverskite aukštyn dugnu ir apklokite, kad lėtai atvėstų. Skanaus!

Klasikinis mėsos marinatas. (apie 1 kg mėsos) Ingredientai: • „Bajoriškių“ marinatas 100 ml • Aliejus – 3–4 valg. šaukštai • Svogūnai – 2–3 vnt., pjaustyti žiedais • Druska – 1 valg. šaukštas • Cukrus – 1 arbat. šaukštelis • Juodieji pipirai (grūsti) – 1 arbat. šaukštelis • Lauro lapai – 2–3 vnt. • Česnakas – 2–3 skiltelės Paruošimas: „Bajoriškių“ marinatą sumaišykite su druska, cukrumi ir prieskoniais, aliejumi. Dubenyje sluoksniuokite mėsą su svogūnų žiedais. Užpilkite marinatu, uždenkite ir palaikyk šaldytuve. Vištiena – 2–4 val., Kiauliena – 6–12 val., Jautiena – 8–24 val. Kepkite ir mėgaukitės. Skanaus!











