Ingredientai:
2 aitriosios paprikos
2 susmulkintos česnako skiltelės
570 ml „Bajoriškių“ vyno acto arba „Bajoriškių“ obuolių acto
Paruošimo būdas:
Paprikų ankšteles šiek tiek įpjaukite ir kartu su česnakais sudėkite į švarų 570 ml talpos stiklainį. Stipriai įkaitinkite „Bajoriškių“ vyno actą arba „Bajoriškių“ obuolių actą, bet neužvirinkite. Užpilkite karštu actu paprikas ir česnakus, sandariai uždarykite. Palaikykite 3-4 savaites vėsioje tamsioje vietoje. Perkoškite actą, pašalinkite pipirus ir česnakus, supilkite skystį į sterilizuotą stiklainį. Sandariai uždarykite.
Šį padažą vartokite kukurūzų paplotėliams su įdaru, pomidorų ir svogūnų salotoms, ar gamindami pomidorų padažą.