Kokybė

Mūsų įmonė kokybei skiria daug laiko ir demėsio.

AB „Actas“ – viena didžiausių acto produktų gamintoja Baltijos šalyse. Siekiame būti acto produktų gamybos ir platinimo rinkos lydere ir nuolat gerinti maisto saugos kultūrą bei maisto saugos standartus. Viso gamybinio ciklo metu mes vadovaujamės IFS kokybės sistemos standartais. Teikiame rinkai vartotojų lūkesčius atitinkantį galutinį gaminį, įsipareigojame atsižvelgti ne tik į verslo, bet ir į socialinius bei aplinkosaugos aspektus.

Turimi sertifikatai:

Nuolat tobuliname ir modernizuojame gamybos procesus bei savo žinias. Naudojamos tik visus kokybės reikalavimus atitinkančios žaliavos.
Actas gaminamas įmonėje naudojant 2 fermentacijos metodus: pirmas „tradicinis“ – tai fermentacijos procesas, kai etilo alkoholio rauginimas vyksta fermentatoriuose, pripildytuose buko medienos drožlių, ant kurių prisitvirtina acto rūgšties bakterijos, kurios vartodamos deguonį, etilo alkoholį surauginą į actą.
Antras - tai „giluminis“ metodas, kuris šiandien yra moderniausias acto fermentacijos metodas. Jo metu naudojama galinga aeracijos sistema, kuri tolygiai ir nepertraukiamai paskirsto deguonį fermentatoriuje, tokiu būdų acto bakterijos formuojasi skystyje. Šiuo metodo pagalba galima pasiekti daug didesnį fermentacijos našumą bei žymiai didesnę acto rūgšties koncentraciją, t.y. 20%.