Ingredientai:
1 l vandens
1 valg. š. druskos
4 valg. š. cukraus
100 gr „Bajoriškių“ maistinės acto rūgšties (9 proc.)
Prieskonių (laurų lapelių, pipirų mišinio, garstyčių grūdelių ir pan.)
Paruošimo būdas:
Išvardytas sudedamąsias dalis sudedame į puodą. Kai užvirs vanduo ir ištirps druska bei cukrus, marinatas paruoštas. Stiklainiukus išplaukite, iškaitinkite orkaitėje. Sudėkite daržoves ir užpilkite marinatu. Užsukite dangteliais ir palikite atvėsti kambario temperatūroje. Perneškite į vėsią patalpą ir, kai tik norėsite, patiekite kartu su mėgstamu patiekalu. Patarimas: jei ruošite šparagines pupeles, sudėję jas į stiklainį užpilkite karštu vandeniu ir palikite, kol išvirsite marinatą. Tada vandenį nupilkite ir užpilkite marinatą.
Skanaus!