Obuolių actas 6% 0,5l

get.php-17-8d7360b4a7f1ce2632bc2bc1884bc1a2.jpeg

Obuolių actas yra malonaus skonio ir puikaus aromato, todėl plačiai naudojamas kulinarijoje.
Obuolių acte aptinkama visų tų pačių elementų, kurių esama obuoliuose: vitaminų (A, B1, B2, B6, B12, C, E, beta karotino), mineralinių medžiagų bei mikroelementų (kalio, natrio, kalcio, magnio, cinko, fosforo, vario, geležies, silicio, boro, floro, chloro, bioflavonidų, pektino), skatinančių medžiagų apykaitą, spartinančių kraujotaką ir stiprinančių sveikatą. Vartojamas maistui konservuoti ir pagardinti, liaudies medicinoje, kosmetikoje.

Rūgštingumas 6%. 
Gaminamas rauginant spirituotas obuolių sultis acto rūgšties bakterijomis. 
Galimas nedidelis obuolių actui būdingų nuosėdų kiekis.

Praskiesti vandeniu santykiu 1:1.
Tinkamas vartoti iki savaiminio susidrumstimo.

Laikyti 0 °C - +25 °C temperatūroje.