Receptai

Turistų actas

2021 07 02

Ingredientai:

570 ml „Bajoriškių“ spirito acto su prieskoniais 

1 galvutė česnako

25 gr uoginės paprikos

10 ml ( 2 arbatiniai šaukšteliai ) sojų padažo

10 ml ( 2 arbatiniai šaukšteliai ) pomidorų padažo

Paruošimo būdas:

Į „Bajoriškių“ spirito actą su priskoniais sudėkite vieną galvutę supjaustyto česnako, uoginės paprikos, įpilkite sojų padažo ir pomidorų padažo. Supilkite į švarų butelį ar stiklainį ir palaikykite  mišinį 4 savaites, o tada iškoškite ir supilstykite į švarius sandariai uždaromus butelius. Tokį actą galite pasiimti į turistinį žygį, juo gardinti mėsą ar žuvį kepamą ant laužo, salotas. Galima mėsą pamarinuoti šiuo actu prieš kepant.

Skanaus!