Receptai

Orkaitėje keptos daržovės su „Balzaminio acto“ ir apelsinų užpilu

2021 07 02

Ingredientai:

5 vnt. jaunų, išvirtų burokėlių

2 vnt. vidutinių morkų

2 saujos briuselio kopūstų

1 vnt. vidutinio raudonojo svogūno

4 vnt. didelių slyvų

0,5 saujos džiovintų spanguolių

0,5 saujos džiovintų vyšnių

1 sauja pekaninių karijų riešutų

1 arbat. š. grūdėtųjų garstyčių užpilui

1 valg. š. agavų sirupo užpilui

1 valg. š. „Balzaminio acto“ užpilui

1 valg. š. nerafinuoto avokadų aliejaus užpilui

0,5 vnt. išspaustų apelsinų sulčių užpilui

Paruošimo būdas:

Supjaustykite ir į kepimo indą sudėkite norimas daržoves, slyvas (jeigu naudosite burokėlius, verta juos kepti atskirame inde, arba taip, kad nesiliestų su kitomis daržovėmis, nes jos nusidažys rožine spalva). Viską pabarstykite druska, apšlakstykite kepimui tinkamu aliejumi. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje su „vėjelio“ funkcija ir kaitinimu iš viršaus bei apačios (kepimo indą apdenkite folija).

Paruoškite užpilą:

Į dubenį supilkite visus užpilui reikiamus produktus ir suplakite, kad viskas tolygiai išsimaišytų. Paragaukite ir, jeigu reikia, papildomai įdėkite to, ko trūksta.Viskam suminkštėjus, apšlakstykite paruoštu užpilu (pusę užpilo pasilikite) ir dėkite atgal į orkaitę dar 5 min. Ištraukite daržoves iš orkaitės, apšlakstykite likusiu užpilu ir dėkite į norimą indą. Barstykite riešutais, džiovintomis uogomis ar vaisias.