Receptai

Melionų šerbetas

2021 03 02

Ingredientai:

2 prinokę saldūs melionai, perpjauti pusiau, be sėklų

90 ml ( 6 valgomieji šaukštai ) „Bajoriškių“ vyno acto

2 didelių kiaušinių baltymai

110 g sijoto cukraus

Paruošimo būdas:

Šį patiekalą reikia ruošti iš anksto, patartina iš vakaro. Meliono minkštimą išskobkite šaukštu ir sudėkite į maišytuvą, supilkite cukrų ir „Bajoriškių“ vyno actą. Sumaišykite iki vienalytės tyrės, o tada masę perdėkite į indą produktams laikyti šaldiklyje. Uždenkite indą ir palaikykite šaldiklyje 4 - 5 valandas. Plakite kiaušinių baltymus, kol sustandės, tada sumaišykite jas su pusiau užšalusiu šerbetu. Toliau įdėkite į šaldiklį ir laikykite , kol šerbetas visiškai sukietės. Prieš tiekdami, 10 -15 minučių palaikykite kambario temperatūroje.

Skanaus!