Apie mus

Istorija

AB "Actas" - vienintelė įmonė Lietuvoje gaminanti natūralų actą. Natūralus spirito actas įmonėje pradėtas gaminti dar 1959 metais. Actą gamina mažiausi organizmai - acto rūgšties bakterijos. Fermentatoriuose, pripildytuose buko medienos drožlių, šios bakterijos, vartodamos deguonį, etilo alkoholį suraugina į actą.

1996 metais įmonėje išplėstas acto produkcijos asortimentas, sukurtos naujos darbo vietos. Pradėtas gaminti natūralus spirito actas su prieskoniais, natūralus obuolių actas, natūralus vyno actas, marinatas.

2009 metais su ES struktūrinių fondų finansavimo pagalba įmonėje įdiegta nauja automatizuota acto produkcijos išpilstymo linija, užtikrinanti aukštą gaminių kokybę, jų prekinę išvaizdą ir mažesnę pagaminimo savikainą. Produkcijos ženklinimui naudojamos šiuolaikiško dizaino lipnios etiketės.

2016 metais įmonėje pradėtas gaminti balzaminis actas, kreminis padažas su balzaminiu actu.

Be acto produkcijos įmonė dar gamina garstyčias, konservuotas daržoves, dirbtinį medų, sirupus, pomidorų sultis.

Įmonės gaminama produkcija pasižymi aukšta kokybe, naudojamos tik visus kokybės reikalavimus atitinkančios žaliavos.

Patyrę maisto pramonės specialistai nuolat tobulina gaminių kokybę, jų skonines savybes ir plečia asortimentą. 

 

 

 

 

AB „Actas" įgyvendina projektą „AB „Actas" gamybos procesų skaitmeninimas, siekiant didinti darbo našumą įmonėje" (projekto Nr. 03.3.1-LVPA-K-854-01-0063). Šiam projektui įgyvendinti iš Europos regioninės plėtros fondo pagal 2014-2020 m. Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 3 prioriteto „Smulkiojo ir vidutinio verslo konkurencingumo skatinimas" įgyvendinimo priemonę Nr. 03.3.1-LVPA-K-854 „Pramonės skaitmeninimas LT" įmonei suteikta iki 193 955,00 Eur (vieno šimto devyniasdešimt trijų tūkstančių devynių šimtų penkiasdešimt penkių eurų) parama.

AB "Actas" (toliau - įmonė) yra lietuviško kapitalo maža įmonė (iki 50 darbuotojų), kurios pagrindinė veikla - acto, marinatų, padažų ir sirupų gamyba iš žemės ūkio produktų (etilo alkoholio, koncentruotų obuolių sulčių, baltojo vynuogių vyno žaliavos, pupelių, garstyčių, gliukozės-fruktozės sirupo ir kitų). AB „Actas" daug dėmesio skiria turimos technologinės įrangos modernizavimui, automatizavimui, naujų produktų receptūrų įvedimui į rinką.

2016-2017 metais buvo atliktas įmonės gamybos modernizavimas, įdiegta moderni acto fasavimo technologinė linija su butelių pūtimo mašina (našumas - 6000 but./val.), sandėliavimo patalpose įdiegta inovatyvi „drive-in" mechanizuoto sandėlio stelažų sistema. Siekiant konkuruoti intensyvios konkurencijos sąlygomis, įmonei numato toliau automatizuoti gamybos veiklą bei įdiegti automatinę giluminio acto fermentacijos technologinę liniją, kuri leis sufermentuoti alkoholį iki 20 proc. rūgštingumo, dėl ko ženkliai padidės esamo technologinio proceso našumas.

Modernių skaitmeninių gamybos technologijų įdiegimas ne tik įgalins įmonę automatizuoti ir robotizuoti įmonės gamybos procesus, sudarys sąlygas integruoti tiek naują, tiek esamą gamybinę įrangą į bendrą gamybos proceso automatinio valdymo sistemą. Taip pat įmonė įgis galimybę vykdyti gamybos monitoringą realiu laiku, fiksuoti įrengimų ciklų skaičių, prastovas, užtikrinti žaliavų ir pagamintos produkcijos atsekamumą ir kt. Visa tai įgalins padidinti darbo našumą įmonėje, sudarys sąlygas įmonės konkurencingumo augimui bei užtikrins ilgalaikę įmonės veiklos plėtrą.

Numatomos įdiegti skaitmeninės gamybos technologijos ir įranga pilnai atitinka Pramonės revoliucijos 4.0 reikalavimus, integruodamos IT, automatizavimą ir mechaniką į vieną integralią visumą.

Daugiau informacijos: www.esinvesticijos.lt